woensdag 6 maart 2013

Welke autoverzekering voor welke auto

Veel autobezitters hebben hun auto te zwaar verzekerd, het zogenaamde oververzekeren. Dit komt omdat ze een te oude auto bijvoorbeeld All Risk verzekeren en daardoor te veel premie betalen en te weinig krijgen uitgekeerd in het geval van schade. Wanneer u uw autoverzekering gaat afsluiten, dient u altijd rekening te houden met de leeftijd van uw auto. En wanneer u voorzichtig rijdt zit er misschien wel een lekkere korting in.



Nieuw auto of oude auto
Wanneer u een flinke schade heeft gereden gaat de verzekeringsmaatschappij altijd kijken naar de dagwaarde van de auto. Een oude auto heeft een lagere dagwaarde dan een nieuwe auto, hierdoor kan de auto al bij een relatief laag schadebedrag total loss verklaard worden. Wanneer u dus een te hoge autoverzekering heeft afgesloten, heeft u al die jaren veel te veel premie betaald in ruil voor de vergoeding die u krijgt. Het beste is om een nieuwe auto (tot drie jaar) All Risk te verzekeren en een auto van acht jaar of ouder alleen WA of WA Beperkt Casco.

Bonusladder
Veel verzekeraars werken via het zogenaamde bonusladder principe. U wordt naar aanleiding van uw verleden ingeschaald op een bepaalde trede, wanneer u in een jaar geen schade claimt gaat u een trede omhoog. Wanneer u echter een schade claimt daalt u weer een trede. Hoe hoger op de lader, hoe meer korting u op uw premie krijgt. Betaal kleine schadebedragen daarom altijd uit eigen zak, zo houdt u uw premie laag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten